Förmånscykel till Dig som anställd

Grattis! Du har en arbetsgivare som bryr sig om både miljön och din hälsa. En förmånscykel är ett svårslaget sätt att få nyttja en cykel till en mycket låg kostnad för dig privat.


Vad är förmånscykel?

En förmånscykel är när ett företag köper, leasar eller hyr en cykel som en anställd använder i tjänsten och även får nyttja privat. Skatteverket har då räknat ut en summa/förmånsvärde - baserat på cykelpris, kapitalkostnad och servicekostnad - som läggs ovanpå på den anställdes skattegrundande lön.

Hur går det till?

Du och din arbetsgivare kommer överens om hur valet av cykel ska gå till. Ett vanligt sätt är att ett företag som har bestämt sig för att erbjuda anställda möjligheten till en förmånscykel, också bestämmer ett prisintervall för vad en cykel får kosta. Därefter kan du välja en cykel som passar dig på Tjänstecykeln.se. Ska företagets hela kostnad för förmånscykeln bäras av den anställde via t.ex. bruttolöneavdrag är det ofta upp till den anställde att själv bestämma hur mycket cykeln får lov att kosta. Vi har kvalitetscyklar inom varje kategori: el-cyklar, racercyklar, traditionella dam och herrcyklar, hybridcyklar och mountainbikes. Är det någon modell du saknar är det bara att höra av sig via telefon eller mail.

När väl cykeln är vald så sköts hela den ekonomiska biten mellan din arbetsgivare och Tjänstecykeln. När beställningen är klar så monterar och leveransservar vi din cykel och levererar den till den adress som meddelats oss i beställningen (diskutera gärna detta med din arbetsgivare, vi kan leverera hem till dig eller till ditt arbete). Din cykel kommer fullt monterad och redo att användas. Har du valt till extrautrustning monterar vi även denna.

Vad kostar det mig som anställd?

Prisexempel vid användning av bruttolöneavdrag.  Vad en Förmånscykel kostar dig Netto (den summa du får ut mindre i lön) per månad. I exemplen nedan visas din totala kostnad under avtalsperioden, även inkluderat förmånsvärdet:- Du väljer en cykel (förmånscykel) som skulle ha kostat dig 8 000 kr. ink. moms vid privatköp. Via din arbetsgivare och Tjänstecykeln kostar samma cykel dig 137 kr/månad netto*.  Besparing jämfört med privatköp ca 38%

- Du väljer en cykel (förmånscykel) som skulle ha kostat dig 20 000 kr. ink. moms vid privatköp. Via din arbetsgivare och Tjänstecykeln kostar samma cykel dig 323 kr/månad netto*.  Besparing jämfört med privatköp ca 42%

 
- Du väljer en cykel (förmånscykel) som skulle ha kostat dig 30 000 kr. ink. moms vid privatköp. Via din arbetsgivare och Tjänstecykeln kostar samma cykel dig 475 kr/månad netto*.  Besparing jämfört med privatköp ca 43%

* Uträkning baserad på finansiering via Wasa Kredit och 50% skatt för anställd. Vill du veta mer om hur vi har kommit fram till de här siffrorna, vänligen kontakta oss.

Notera att vid användning av bruttolöneavdrag enligt exemplen ovan så kan ett företag erbjuda sina anställda förmånscyklar utan att det kostar företaget något. Vid användning av bruttolöneavdrag blir cyklarna kostnadsneutrala för företaget (merkostnaden för cykeln kompenseras genom löneavdraget,. Även arbetsgivaravgiften på cykelförmånen är inräknad).

Beräkna ditt förmånsvärdeBeräkna ditt förmånsvärde

 

  • Monterade cyklarAlla cyklar levereras monterade
  • Fri fraktFri frakt på alla cyklar
  • Begär offertI kassa välj endast offert
  • Ring oss+46(0)706 52 01 05

Logga in

skapa ett konto