Förmånscykel

Ett sätt för företaget att värna om sina anställdas hälsa samt även göra en insats för miljön!

Vad är Förmånscykel?

En förmånscykel är när ett företag köper, leasar eller hyr en cykel som en anställd använder i tjänsten och som även får nyttjas privat. Skatteverket har då räknat ut en summa/förmånsvärde baserat på: cykelpris, kapitalkostnad och servicekostnad som läggs ovanpå på den anställdes skattegrundande lön.

Förmånscyklar: Kostnadsneutralt för företaget - förmånligt för de anställda!

Företag och organisationer som vill erbjuda förmånscyklar till sina medarbetare och samtidigt säkerställa att det är kostnadsneutralt för företaget kan använda sig av exempelvis bruttolöneavdrag eller nettolöneavdrag. Kontakta oss för mer information.

Prisexempel med bruttolöneavdrag:
En cykel som vid privatköp kostar 20 000 inklusive moms kostar en anställd 323 SEK/månad netto vid 50% skatt.*

*Total månadskostnad netto inklusive förmånsvärdet. Besparing för anställd jämfört med privatköp ca 42%. Beräkning baserad på finansiering via Wasa Kredit. Kontakta oss för mer information.

Tjänstecykel.se erbjuder smidiga helhetslösningar för ditt företag!

Vi assisterar företaget med information till ekonomiavdelningen (rörande förmånsvärden, arbetsgivaravgifter, bruttolöneväxling mm). Vi erbjuder smidiga lösningar för cykelservice. I de fall företaget vill undvika att bli ägare till cyklar så har vi lösningar till detta. Vi hjälper anställda vid val av cykel och utrustning. Det ska vara enkelt och smidigt att erbjuda sina anställda cykelförmån. Ring eller maila oss för att diskutera hur vi kan hjälpa ditt företag att erbjuda era medarbetare förmånscyklar.För finansieringsalternativ - leasing eller hyra - via Wasa Kredit läs mer här eller kontakta oss.

Beräkna förmånsvärdetBeräkna ditt förmånsvärde

 

Enkla Steg till förmånscykel för företagets anställda

1. Välj Cyklar i Tjänstecykelns webbshop

2. I kassan

Välj ”Offert”

 • Vi tittar på beställningens omfattning och återkommer med ett exakt pris. Vid beställning av flera cyklar kan vi ofta erbjuda attraktiva rabatter. Om så önskas kan vi också ta fram finansieringsförslag via vår partner Wasa Kredit.
 • Vid behov kan vi även ta fram vägledande underlag till Företagets ekonomiavdelning.

 3. När vi har processat cykelordern (beroende på valt betalningssätt) monterar och leveransservas alla cyklarna innan de levereras fullständigt monterade till av er anvisad adress(er). Cyklar från Tjänstecykeln är helt klara att användas vid leverans.

4. Om Företaget valt att leasa eller hyra cyklarna genom Wasa Kredit eller genom sin egen finansieringspartner, så fungerar det på ett snarlikt sätt som tjänstebils/förmånsbils leasing.

Vilka skatteregler som styr Förmånscykel finns att tillgå på Skatteverkets hemsida: Klicka här!

För att göra det riktigt enkelt för både företaget och den anställde att få en komplett bild av kostnaderna har vi tagit fram ett verktyg där du kan fylla i cykelns inköpspris - förmånsvärde baseras på inköpspris inklusive moms - samt pris på eventuell extrautrustning (ex: hjälm, extra lås etc.) och därigenom få en överblick av företagets kostnader samt förmånsvärde på vald cykel.

Varför Tjänstecykeln/Förmånscykel?

Miljö Och Hälsa Som Förmån! Vi tycker att vår slogan säger det mesta. På ett enkelt och kostnadseffektivt sätt ger vi företag möjlighet att värna om både miljö och sina anställdas hälsa.  Företagets anställda får, utöver hälsofördelar, möjlighet att använda en kvalitetscykel till en svårslagen låg kostnad.

Exempel (beräkning baserad på 50% skatt och att företaget använder sig av bruttolöneavdrag): En kvalitetscykel som vid privatköp skulle kosta den anställde ca 8 000 sek, kostar genom Tjänstecykeln.se ca 137 sek/månad netto. Besparing för anställd ca 3 068 kr och samtidigt kostnadsneutralt för företaget.

På Tjänstecykeln.se kan företaget och dess anställda välja mellan ett stort antal kvalitetscyklar och enkelt få en överblick av den totala kostnadsbilden för både företaget och de anställda.

Våra Cykelmärken

På Tjänstecykeln har vi valt våra märken och modeller med omsorg. Viktigast för oss är cyklar med hög kvalitet och driftssäkerhet. En cykel från Tjänstecykeln skall vara ett nöje för den anställde att cykla på och problemfri för företaget. Med detta i åtanke har vi inga ”budgetcyklar” i vårt utbud. Hos Tjänstecykeln hittar ni kvalitetscyklar inom varje segment till konkurrenskraftiga priser. På Tjänstecykeln.se finns cyklar inom följande segment:

 • Hybridcyklar
 • Klassiska herr och damcyklar eller cyklar med högt alternativt lågt insteg som vi föredrar att kalla dem.
 • Mountain Bikes (MTB)
 • Racingcyklar för motion och tävling
 • El-cyklar i följande utföranden: - Hybrid/cityvarianter - Traditionella komfortmodeller - MTB Utförande

Finns inte just den modell ni söker efter? Maila oss eller ring så kan vi med största sannolikhet ta fram det ni vill ha. Vår strävan är att hitta lösningar som fungerar för just ert företag.

 • Monterade cyklarAlla cyklar levereras monterade
 • Fri fraktFri frakt på alla cyklar
 • Begär offertI kassa välj endast offert
 • Ring oss+46(0)706 52 01 05

Logga in

skapa ett konto